Amelia Andersdotter till Bryssel
 

Denna webbplats uppdateras inte längre,
se aktuell hemsida på ameliaandersdotter.eu

Text: Aa Aa Aa Skriv ut

Hjälp till!

Vill du hjälpa mig och Piratpartiet till EU finns en mängd sätt att göra det på, oavsett vem du är.

Bli medlem

Du kan gå med i Piratpartiet. Det kostar inget, och du behöver inte vara aktiv om du inte vill. Om du är under 26 kan du även gå med i Ung Pirat.

Vill du hjälpa till rent praktiskt med pirataktiviteter där du bor kan du bli aktivist. Du behöver inte vara medlem i Piratpartiet för att bli aktivist, och du kan vara anonym.

Prata med familj, vänner, kollegor

Många har hört talas om Piratpartiet, men vet inte vad vi står för. Berätta för dem att det handlar om så mycket mer än fildelning; att det är frågor som berör alla - varesig man fildelar eller inte. Berätta vad de andra partierna gjort; många tror inte sina ögon när de inser vad exempelvis FRA-lagen, IPRED och Datalagringsdirektivet innebär.

Det kan vara lätt att komma av sig eller trassla in sig när man försöker förklara koncept som är komplicerade för den datorovane. Ha tålamod och förbered bra exempel och liknelser. Läs gärna texterna på Min politik. Se även Piratpartiets politiksidor och sidan med vanliga frågor och svar.

Skriv insändare

Gör din röst hörd i tidningen! Skriv ner dina åsikter om något du verkligen bryr dig om. Skriv kort, klart och tydligt. Ofta får du skriva under signatur, men redaktionen vill ändå ha ditt riktiga namn och postadress. Ibland krävs även telefonnummer; skriv det om du vill vara på den helt säkra sidan. Se lista över epostadresser.

Sprid ordet på nätet

Blogga. Twittra. Diskutera piratfrågor i forum. Länka ameliatillbryssel.se på din hemsida. Bli supporter på Facebook.

Hjälp till med hemsida och material

Vill du förbättra något på hemsidan? Logotyp, design, text? Vill du bidra med snygga banners, knappar, flygblad - eller har du helt enkelt bra idéer? Skicka iväg ett mail till vävmästare Anders Jensen-Urstad på anders@unix.se.